КОНОБАР

Назив квалификације: Конобар

Подручје рада: Трговина, угоститељство и туризам

Ниво квалификације: III

Трајање образовања: три године

Стручне компетенције:

  • Одржавање хигијене и здравствено-безбедносних услова
  • Обављање припремних и завршних радова спровођењем ресторанске процедуре
  • Пријем госта и поруџбине
  • Услуживање госта пићем
  • Услуживање госта храном
  • Извршавање административних послова

 

Циљеви стручног образовања

Циљ стручног образовања за образовни профил КОНОБАР је оспособљавање ученика за услуживање госта храном и пићем.


Неопходност сталног прилагођавања променљивим захтевима тржишта рада, потреба континуираног образовања, стручног усавршавања, развоја каријере, унапређење могућности запослења, усмерава ученике да се оспособљавају за:

  • примену теоријских знања у практичном контексту;
  • ефикасан рад у тиму;
  • преузимање одговорности за властито континуирано учење и напредовање у послу и каријери;
  • благовремено реаговање на промене у радној средини;
  • препознавање пословних могућности у радној средини и ширем социјалном окружењу;
  • примену сигурносних и здравствених мера у процесу рада;
  • примену мера заштите животне средине ускладу са концептом одрживог развоја;
  • употребу информатичке технологије у прикупљању, организовању и коришћењу информација у раду и свакодневном животу.

 

стандард квалификације

кулинарски техничар

 

НАСТАВНИ ПЛАН

конобар

Овај наставни план и програм се примењује за генерацију која похађа наставу од школске 2020-2021. године.